Autostoelen zijn bestand tegen zweterige sportkleding 10 Jan, 2019

Simulator met toepasselijke bijnaam 'Robutt' bootst actie na van iemand die na het sporten naar huis rijdt om te douchen

Autostoelen zijn bestand tegen zweterige sportkleding
Wel eens met zweterige kleding in de auto gezet, wees gerust de stoelen zijn er tegen bestand om jarenlang fris te blijven. Dit wordt getest met een simulator met een toepasselijke bijnaam "Robutt".

Fords "Robutt" boost een actie na van iemand die na het sporten naar huis rijdt om te douchen. In de test wordt 10 jaar gebruik gesimuleerd in 3 dagen, waarin Robutt 7.500 keer gaat zitten en draait in de stoel. Voor de test wordt het robotachterwerk verwarmd tot 36 graden en bevochtigd met 450 milliliter water.

Niet iedereen wil of kan direct een douche nemen na het sporten voordat men in de auto stapt. Ford zorgt ervoor dat de auto er niet onder lijdt. Ford garandeerde al dat autostoelen minstens tien jaar bestand zijn tegen regelmatig gebruik en slijtage. Nu zijn ze nog een stap verder gegaan en ook bestand tegen zweet. 

De Robutt-stoelentest werd in 2018 voor de Fiesta geïntroduceerd en wordt geleidelijk in gebruik genomen voor alle Fords in Europa.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
3
 
sluiten