Home Onderhoud Vervanging & Reparaties Ford Distributieriem

Ford Distributieriem

Ford Distributieriem vervangen
 

Ford distributieriem vervangen

De distributieriem is een centraal onderdeel in de motor van uw Ford. De distributieriem zit in het hart van de motor en zorgt voor de aandrijving. De distributieriem is een getande riem die zorgt dat de ‘krukas’ de ‘nokkenas’ aandrijft. De riem is continu in beweging en onderhevig aan slijtage. Voorkom hoge kosten en laat de distributieriem tijdig vervangen.

Wanneer moet de distributieriem van uw auto vervangen worden?
De distributieriem slijt en gaat na een vastgesteld aantal kilometers/draaiuren snel in kwaliteit achteruit en kan dan ongemerkt breken of scheuren. Per model en type auto verschilt het vervangmoment en de te verwachten kosten.

Wat moet er vervangen worden?
Meestal wordt de distributieriem per set vervangen omdat dit kostenefficiënter is. Vaak wordt tegelijkertijd ook de koelvloeistofpomp (waterpomp) en de koelvloeistof vervangen om dubbele reparatiekosten te voorkomen.

Wat kost het om een distributieriem te vervangen?
Heeft u een Ford en wilt u weten wat een het kost om een distributieriem te vervangen? Bereken online wat de verwachte kosten zijn voor het vervangen van de distributieriem van uw Ford.

Wilt u een distributieriem laten vervangen of heeft u vragen? Neem contact op of kom langs in Groningen, Sappemeer, Tolbert of Roden. Wij helpen u graag.

Waarom een distributieriem vervangen bij Smidts Autogroep

Smidts Autogroep zorgt dat u veilig de weg op kunt. Bij het vervangen van een distributieriem, ontdekt de monteur vaak dat er meerdere onderdelen aan vervanging toe zijn. Voor deze extra reparaties zullen wij u altijd vooraf toestemming vragen. Dan informeren wij u en ontvangt u vooraf een prijsopgave.

✓ Alle automerken
✓ Gratis vervangend vervoer
✓ Garantie op onderdelen en arbeid
✓ Duidelijkheid vooraf over werkzaamheden en kosten
✓ Tevredenheidscontrole achteraf

 

Ford Modellen

Ford KA Ford KA+
Ford Fiesta Ford Focus
Ford B-MAX Ford C-MAX
Ford EcoSport Ford Kuga
Ford Mondeo Ford S-MAX

Geen Ford auto? Geen probleem!
Onze monteurs zijn opgeleid om onderhoud aan alle merken uit te voeren. Ook het vervangen van een distributieriem van vreemd merk is mogelijk. Uiteraard met garantie op arbeid en onderdelen!


 
3
 
sluiten