Ford video check in het nieuws 18 Apr, 2019

Automonteur maakt filmpje om te laten zien dat onderhoud écht nodig is

De AD plaatst het nieuwsbericht: Automonteur maakt filmpje om te laten zien dat onderhoud écht nodig is. Brancheorganisatie BOVAG noemt het initiatief van Ford “een uitstekend middel om de garagerekening zo transparant mogelijk te krijgen. Als consument heb je er immers geen verstand van”.

En wéér een garagerekening van 1000 euro voor een simpele onderhoudsbeurt. Klopt dat wel? Automerk Ford probeert de twijfel weg te nemen: bij een apk en onderhoudsbeurt maakt de monteur een filmpje van alle tekortkomingen zodat er bewijs is voor de klant en de klant ook kan zeggen wat er wel en niet gerepareerd kan worden.

Het gros van de autobezitters mist de technische kennis om te kunnen bevatten wat er op de factuur staat. Pakking vervangen, waterpomp vervangen, fuseekogel links vervangen, koelvloeistof bijgevuld, remolie vervangen. Het zal wel. Maar klopt het ook? De Consumentenbond toonde vorige week aan dat sommige garages de klant domweg oplichten. Eentje loog zelfs keihard dat de remmen vervangen moesten worden voor de lieve som van 500 euro, terwijl zelfs de controleur van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) constateerde dat de remmen van de testauto prima waren.

Ford zegt dat de klant er inderdaad maar op moet vertrouwen dat de monteur de waarheid spreekt. Met de video's moet dat voortaan helder zijn. "Zowel bij een APK als een onderhoudsbeurt filmt de monteur wat hij tegenkomt en legt daarbij op een eenvoudige manier uit wat mogelijke aandachtspunten zijn en wat eraan gedaan kan worden. Zijn de remschijven bijvoorbeeld nog net dik genoeg, maar houdt het niet over? Dan toont de monteur dat aan met een meetinstrument en geeft hij een advies aan de klant", aldus Sebastiaan van de Pol van Ford. “We laten onderdelen zien die vervangen moeten worden of waarvan wij vinden dat vervanging raadzaam is." De monteur is een paar minuten kwijt met het maken en verzenden van het filmpje.

Transparant

Brancheorganisatie Bovag noemt het initiatief ‘een heel goede ontwikkeling’. "Een uitstekend middel om de garagerekening zo transparant mogelijk te krijgen. Als consument heb je er immers geen verstand van". zegt woordvoerder Tom Huyskens.

Ford is niet de eerste en niet de enige die met een videootje de klant laat zien wat er moet gebeuren. Hier en daar werken garages al met een dergelijke videodienst. Maar het automerk is de eerste die het verplicht gaat stellen aan alle dealers. Nog niet alle Ford-garages werken nu al met de filmpjes. Het merk is druk met de invoering ervan.

Bron: AD.nl

Smidts autogroep één van eerste Ford dealers actief 

Op onze vestiging in Tolbert waren we vorig jaar al één van de eerste Ford dealers actief met de Ford Video Check. En inmiddels op meerdere vestigingen.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
3
 
sluiten