Testwinst voor Focus Wagon in Autoreview Multitest 07 May, 2019

De nieuwe Ford Focus is op dit moment dé compacte middenklasser die je wilt hebben

Testwinst voor Focus Wagon in Autoreview Multitest
Autoreview vergeleek de Focus Wagon 1.5 EcoBoost met de Hyundai i30 1.4 T-GDI, Skoda Octavia Combi 1.5 TSI en de Volkswagen Golf Variant 1.5 TSI met (weer) een testwinst voor de Focus tot gevolg.

Quote Autoreview – Igor Stuifzand
"De nieuwe Ford Focus is op dit moment dé compacte middenklasser die je wilt hebben. Dat blijkt uit recente Nederlandse verkoopcijfers. Ten opzichte van zijn voorganger heeft de Focus zúlke grote stappen gezet, dat het nieuwe model in een klap al zijn concurrenten op achterstand heeft gezet. Volkswagen Golf, wil je even van je troon afkomen en plaatsmaken voor de ongekroonde koning in de compacte middenklasse?

Er is momenteel een boel gaande in de compacte middenklasse. Het voetstuk waarop de Volkswagen Golf sinds mensenheugenis staat, lijkt langzaam af te brokkelen. Er verschenen de laatste maanden enkele ijzersterke nieuwkomers, die de Golf het vuur na aan de schenen leggen. Op terreinen waar de Volkswagen jarenlang de dienst uitmaakte, wordt hij nu naar het tweede plan verwezen door auto’s als de Kia Ceed en de nieuwe Ford Focus. Vlak bovendien de onvergelijkbaar ruime Skoda Octavia niet uit, terwijl de Hyundai i30 hoge ogen gooit met zijn complete uitrusting (voor een scherpe prijs) én een zeer aantrekkelijk garantie-aanbod.

In deze test schudden we de kaarten opnieuw en wordt de Golf nogmaals onder vuur genomen door de Focus, i30 en Octavia.

 Lees hier het volledige artikel

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
3
 
sluiten