Vocht in de auto 21 Dec, 2016

Vocht in de auto
Vocht in de auto en beslagen ruiten zijn hinderlijk. Het beperkt zicht en kan gevaarlijke situaties in het verkeer veroorzaken. Toch is een beslagen ruit eenvoudig te verhelpen. Wij vertellen hoe.

Wat is de oorzaak van al dat vocht en wat kunt u er tegen doen? Vocht aan de binnenkant van de auto kan meerdere oorzaken hebben. Het kan komen doordat u met natte kleding of een natte paraplu in de auto bent gestapt waardoor de auto van binnen vochtig is geworden. Wanneer dit niet de reden is en er toch regelmatig vocht in uw auto aanwezig is ligt de oorzaak waarschijnlijk ergens anders.

Verhelp beslagen autoruiten:

  • zet de airco aan.
  • heeft de auto geen airco, zet dan de verwarming dan op de hoogste stand en richt de blazers op de voorruit
  • wrijf met een doek of zeem de binnenkant van de ruiten schoon
  • Gebruik een vochtvreter tegen beslagen ruiten en andere vochtproblemen. Let hierbij wel op de kwaliteit van de vochtvreter en pas op met de vloeistof die wordt opgevangen. Deze kan door de zoutoplossing het interieur beschadigen of vervuilen.

Nog altijd vocht in de auto?

  • controleer de motorruimte op bladeren; die hopen zich wel eens op onder de voorruit en kunnen de luchttoevoer belemmeren
  • ander oorzaken kunnen zijn: gescheurde portierrubbers, lekkage achterlichtunits, airco afvoer verstopt, lekkage voorruit en een lek in de kachelradiateur. Laat dit op één van onze vestigingen controleren of verhelpen.  

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
3
 
sluiten