Maak uw auto herfstproof 31 Aug, 2016

Uw auto klaar voor de herfst

Maak uw auto herfstproof
Misschien denkt u: het is nog geen winter, dus naar mijn auto hoef ik nog even niet te kijken. Maar is uw auto al klaar voor de herfst? Is uw auto voorbereid op grote regenbuien en vochtig en koud weer? wij geven 5 tips zodat u veilig op weg kan!

Controleer uw bandenprofiel

De wettelijk bepaalde minimum profieldiepte voor banden is 1,6 mm, maar dan zijn uw banden al zover afgesleten… Wij raden sterk aan om met een profieldiepte van 3 mm banden al te vervangen. Bij winterbanden is overigens een wettelijk minimum van 4 mm bepaald. Hoe kunt u het bandenprofiel het beste controlen? Draai de band van uw auto naar buiten, zo is ook de binnenkant van de band goed te bekijken! Want die slijt vaak het snelst. Heeft u zelf geen profielmeter doen wij het graag kostenloos voor u. 

Controleer uw ruitenwissers

Hoe weet u dat de ruitenwissers aan vervanging toe zijn? Controleer de rubbers van de ruitenwissers. Als ze uitgedroogd aanvoelen, zijn ze aan vervanging toe.

Zorg voor schone autoruiten

Niet alleen de buitenkant van uw autoruit, maar ook de binnenkant moet goed schoon zijn. Door laaghangende zon kan viezigheid op uw ruit voor slecht zicht zorgen. Regelmatig schoonmaken doet wonderen!

Voorkom beslagen autoruiten

Ga nooit rijden met beslagen autoruiten. Ga ze eerst te lijf met de ventilator. Zet ze op de hoogste stand en richt ze op de voorruit. Verwarm de auto maximaal. Zodra het zicht toeneemt zet u de blazers op de middelste stand. Tip: wrijf de binnenkant van de ruiten in met een beetje shampoo!

Wapen uzelf tegen laaghangende zon

Ook al is de zomer voorbij, laat uw zonnebril in de auto liggen tegen de laaghangende zon! Want rijden met laaghangende zon zonder zonnebril is levensgevaarlijk.

 

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
3
 
sluiten