Home Ford hybride en elektrische auto's

Ford Hybride en Elektrische auto's

 

De geƫlektrificeerde modellen van Ford

Ford brengt eind 2020 in totaal 14 nieuwe geëlektrificeerde modellen op de markt. Voor een ieder die op zoek is naar een elektrische oplossing biedt Ford een voertuig. Denk aan de Ford Puma EcoBoost Hybride, de Kuga Plugin Hybride of de volledig elektrische Mustang Mach-E.

Ford hanteert verschillende elektrisch aangedreven auto's, te weten:

    • Volledig elektrisch (100%)
    • Plugin Hybride
    • Hybride
    • Mild Hybride

De verschillende vormen van geƫlektrificeerd rijden van Ford

Bekijk de video voor een korte animatie over de verschillende vormen van geëlektrificeerd rijden van Ford.

Of lees hieronder meer over elektrisch, plugin hybride, hybride en mild hybride.

Volledig elektrische Ford

Een volledig elektrische auto werkt volledig op accustroom. Geen uitstoot. Ze zijn dus beter voor het milieu en dankzij de stimuleringsmaatregelen van de overheid lagere wegenbelasting.

Het plan van Ford voor elektrificatie is helder. Het vermogen, de prestaties en de technologie die Fordrijders waarderen worden toegepast op de unieke kwaliteiten van elektrische voertuigen. De Mustang Mach-E is het voorbeeld hier van. Hij accelereert in minder dan vijf seconden van 0 naar 100 km/u. 

 Meer info Ford Mustang Mach-E

 

Plugin Hybride Ford

De Plugin Hybride auto (PHEV) biedt het beste van 2 werelden. In een plugin hybride staan twee bijzonder efficiënte krachtbronnen tot je beschikking. Zo maak je in de nieuwe Ford Kuga PHEV met de geavanceerde elektrische aandrijving korte ritten tot wel 56 km zonder uitstoot en dus volledig elektrisch. En met de benzinemotor kun je langere ritten maken en de accu wordt tijdens deze ritten dan weer opgeladen. Je hebt zelfs de mogelijkheid om te schakelen naar hybridemodus om de acculevensduur te besparen.

Meer info Ford Kuga

 

Hybride Ford

Hybride auto's (HEV) hebben een grote accu die ondersteuning biedt aan de motor. Het voertuig kan delen van korte ritten op lage snelheden rijden op alleen de elektromotor. Dankzij de benzinemotor is de actieradius geen probleem. De auto is namelijk in staat om zowel de accu als de verbrandingsmotor te gebruiken.

Meer info Ford Mondeo

 

Mild Hybride Ford

Mild hybride (mHEV) is een techniek van een kleine 48-volt accu die zorgt dat de elektromotor ondersteuning biedt aan de benzinemotor. Een Mild Hybride auto kan niet uitsluitend op elektrische energie rijden. In plaats daarvan biedt de elektromotor ondersteuning om de actieradius te vergroten en de emissiewaarden te verlagen. De energie die normaal gesproken verloren gaat bij het remmen en uitrollen, wordt nu opgeslagen in de accu. Die energie wordt vervolgens weer gebruikt tijdens bijvoorbeeld accelereren en dat drukt dus het verbruik. Je hoeft de auto niet zelf op te laden, de accu wordt tijdens het rijden opgeladen. De Ford Puma is een auto die gebruik maakt van de Mild Hybride techniek.

Meer info Ford Puma

 

 
3
 
sluiten