Nieuwe Ford Focus 2018 10 Apr, 2018

Meest innovatieve en dynamische Focus ooit

Nieuwe Ford Focus 2018
De volledig nieuwe Ford Focus is gelanceerd. Het is technologisch de meest vooruitstrevende Focus ooit. De nieuwe Focus is er als vijfdeurs hatchback en als stationwagen. Ford biedt straks het meest uitgebreide gamma aan verschillende modelvarianten van de Focus ooit. Van de stijlvolle Focus Trend, sportieve Focus ST-Line tot aan de topversie Focus Vignale en de eerste Focus Active crossover.

De nieuwe Focus oogt meer volwassen met een sterker premium, sportief silhouet, terwijl hij meer comfort en ruimte biedt. Het gedistingeerde silhouet is vooral bereikt door de A-stijlen verder naar achteren te positioneren: beter in balans en meer gericht op het hart van de voorwielen, terwijl gespierd ogende C-stijlen over de achterwielkasten zijn doorgetrokken. De langere motorkap en vloeiend gevormde voorspatborden zorgen voor een krachtige en tegelijk elegante aanblik en versterken het premium en sportieve karakter.

De geheel nieuwe Ford Focus luidt een nieuw tijdperk in met technologie, comfort, ruimte en rijbeleving voor autokopers in het C-segment. Gevormd volgens een nieuwe “human-centric” designtaal.

De nieuwe Ford Focus zit vol geavanceerdere features, meer dan in welk ander model van Ford ooit, zoals de technologie voor Level 2 autonoom rijden. Geavanceerde Ford Co-Pilot360 technologie is ontwikkeld om rijden comfortabeler, minder veeleisend en veiliger te maken. Het nieuwe Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane-Centring technologieën, actieve bochtenverlichting met een vooruitziende blik en koplamptechnologie met verkeersbordherkenning. Het is de eerste Ford met head-up display in Europa. Active Park Assist 2 maakt volledig automatisch inparkeren mogelijk met slechts een druk op de knop.

Nieuwe Focus opnieuw toonaangevend op het gebied van rijdynamiek en comfort dankzij instelbare rijmodi, 20% hogere torsiestijfheid en onafhankelijke achterwielophanging met Continuously Controlled Damping – een primeur voor de Focus.

De FordPass Connect modem voor optimale connectiviteit, SYNC 3 met 8-inch touchscreen, draadloos opladen en Bang & Olufsen PLAY audiosysteem ontbreken niet in de nieuwe Focus.

De Focus is er met de geavanceerde EcoBoost benzine- en EcoBlue dieselmotoren met nieuwe achttraps automaat, welke 10% meer brandstofefficiency bieden over de gehele modelrange.

Onze geheel nieuwe Ford Focus biedt het summum van technologie en rijgenot in zijn segment”, zegt Joe Bakaj, vicepresident Product Development bij Ford Europe. “Het komt maar zelden voor dat we de ontwikkeling van een model starten met een blanco vel papier. Met beide handen hebben we deze kans aangegrepen om de beste mogelijke gezinsauto te ontwikkelen”.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
3
 
sluiten