Toerrit van 80 Ford Oldtimers op zaterdag 2 september 24 Aug, 2017

Smidts viert haar 150 jaar bestaan

Toerrit van 80 Ford Oldtimers op zaterdag 2 september
Zaterdag 2 september organiseert Auto Smidts Tolbert een toerrit met circa 80 Ford Oldtimers. Smidts viert dit jaar het 150 jarig bestaan.


 Download foto's     Lees ook: een geslaagde toerrit

“Ter gelegenheid van deze bijzondere mijlpaal organiseren we door het jaar heen verschillende activiteiten om dit jubileum te vieren.” zegt directeur Menno Smidts.

Iedereen met een Ford tot bouwjaar 1980 heeft zich de afgelopen weken kunnen opgeven. We hebben een flink aantal oldtimers uit heel Nederland, dus de optocht zal er spectaculair uit zien. De oudste oldtimer van de toerrit is een T-Ford Open Touring van het bouwjaar 1914. Maar liefst 5 T-Fords zullen deelnemen aan de rit. De burgemeester van de gemeente Leek, de heer B.C. Hoekstra en zijn echtgenote rijden de tocht ook met ons mee.

De toerrit start om ongeveer 10.00 uur vanuit de Smidts vestiging in Tolbert. Vervolgens wordt er door het Groningse landschap gereden naar de vestiging van Smidts in Groningen (Autobedrijf Boerhof). Vanuit Groningen zal de tocht via een gedeelte van de Hondsrug richting de vestiging in Roden gaan. Er is een prachtige route uitgestippeld van ongeveer 115 kilometer langs veel karakteristieke plaatsen. Lees hier de hele route. Tevens staat hier aangegeven hoe laat de Oldtimers bij benadering diverse plaatsen zullen passeren.

"Iedereen is van harte uitgenodigd om een kijkje te nemen langs de route van deze indrukwekkende Oldtimer optocht. Om ongeveer half 5 zijn de oldtimers te bezichtigen bij de Cazemier Boerderij in Tolbert." aldus Menno Smidts.

Route

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
3
 
sluiten