Nieuws update: Ford Fiesta 26 Jan, 2017

De nieuwe generatie Ford Fiesta

Nieuws update: Ford Fiesta
Na een spannende aankondiging komt nu alle informatie vrij over de nieuwe generatie Fiesta. De highlights: meer comfort, meer ruimte en nieuwe rijhulpsystemen.

Motoren nieuwe Fiesta

Ford heeft aangegeven de Fiesta met drie verschillende motoren te leveren. De instapmotor is een 1.1 benzinemotor zonder turbo en gekoppeld aan een vijfversnellingsbak. Deze motor is leverbaar met 70 en 85 pk. Wilt u meer pk's dan is er de welbekende 1.0 EcoBoost, in de smaken 100, 125 en 140 pk. Ook is er een zestraps automaat met 100pk leverbaar, standaard zijn alle EcoBoost-uitvoeringen voorzien 6 versnellingen (handgeschakeld). Het dieselaanbod bestaat uit een 1.5 TDCi: 85 en 120 pk.

Uitvoeringen nieuwe Fiesta

Bekend is dat de Fiesta leverbaar zal zijn in vier verschillende uitvoeringen. De gewone Fiesta is er als Trend en luxe Titanium. De Vignale-uitvoering is onder andere te herkennen aan de gepolijste, 18 inch wielen, specifieke grille en stoelen met gewatteerde lederen bekleding en stiksels in zeshoekig patroon. De ST Line kennen we van de huidige Fiesta, een sportonderstel, sideskirts, sportstoelen en andere sportieve opties zijn de onderscheidende elementen. Helemaal nieuw is de Fiesta Active, met grotere bodemspeling, dakbalken en beschermingsranden onderaan de carrosserie.

Afmetingen & dasboard nieuwe Fiesta

De nieuwe Fiesta wordt ruim 7 centimeter langer dan zijn voorganger en is daarmee net iets meer dan 4 meter lang. Achterpassagiers profiteren van de extra lengte door meer beenruimte. Voorin krijgt de Fiesta een dashboard dat ten opzichte van het huidige model is opgewaardeerd met mooiere materialen en een strakkere vormgeving. Bovenaan de middenconsole komt het nieuw media scherm, dat in drie formaten is te krijgen: 4,2, 6,5 en 8 inch. Sync 3 zorgt ervoor dat u met stemgebruik, de navigatie, het entertainment- en het klimaatbeheerssysteem van de auto intuïtief kan bedienen.

Opties nieuwe Fiesta

De stijvere structuur van het nieuwe model zorgt voor minder geluid en trillingen waardoor de auto stiller is. Optioneel is de Fiesta te voorzien van een glazen schuifdak. Uiteraard krijgt het nieuwe model de beschikking over moderne rijhulpsystemen, zoals botsdetectie met voetgangersherkenning, een verder verbeterd inparkeersysteem, verkeersbordenlezer en intelligente verlichting. Camera’s, sensoren en radars zorgen voor 360 graden zicht om de auto.

Prijzen nieuwe Fiesta

De nieuwe Fiesta komt in de zomer van 2017 op de Nederlandse markt en is vanaf € 14.995,- (inclusief € 750,- aankooppremie) verkrijgbaar.. Lees meer over het nieuwe model Ford Fiesta.

Deel dit artikel

LinkedIn Google+ Pinterest Mail
 
3
 
sluiten